volg ons
deel deze pagina

Vertrouwenspersonen:

Anjali Sudmeijer-van Eeten en Jan Rekker zijn de vertrouwenspersonen bij Scouting Hanckema.

Je kunt bij hun terecht als je bijvoorbeeld met iemand wilt praten over ongewenst gedrag wat je hebt gezien of ervaren. Denk dan bijvoorbeeld aan ongewenste intimiteiten, maar ook ongepaste taal, fysiek of mentaal geweld, machtsmisbruik of pesten. Maar ook als je het gevoel hebt dat er iets ‘niet pluis’ is bij een van de kinderen. Maak je je zorgen over de thuissituatie van een kind? Of is er iets anders waar je de vinger niet op kunt leggen maar wel even vertrouwelijk over wilt praten? De vertrouwenspersonen zijn er voor je.

Je kunt contact opnemen met Anjali en/of Jan voor concrete en acute gevallen, maar ook om te praten over preventieve maatregelen op het gebied van omgangsvormen, voorlichting en kennisdeling. De vertrouwenspersonen zijn er voor iedereen: voor leiding/bestuur, ouders en leden van Scouting Hanckema. Zij kunnen je indien nodig doorverwijzen naar andere instanties.

Contact gegevens Anjali en Jan

Mail adres: a.van.eeten@hanckema.nl (06-41453013)
                    janrekker@hotmail.com (06-23236466)
 

Wie is Anjali

Mijn naam is Anjali Sudmeijer, ben 46 jaar, getrouwd met Raymond. Samen hebben we een zoon Jayden. Hij is jeugdlid bij Hanckema. In mijn vrije tijd besteed ik tijd aan mijn gezin en vrienden. Ik werk bij een hulpverleningsinstantie die gespecialiseerd is in huiselijk geweld en kindermishandeling.

Wie is Jan

Mijn naam is Jan Rekker, ben 58 jaar en sinds een aantal jaren woonachtig in Roden. Ik ben vader van 3 dochters. Inmiddels werk ik al 30 jaar in de GGZ. Sinds 2004 als behandelaar op een afdeling voor gezinsbehandeling en in de jaren daarvoor als groepsleider op verschillende kindergroepen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.

Landelijk opvangteam

Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijke opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Ze verwijzen scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties.

Meer informatie lezen over het Landelijk opvangteam is hier te lezen

 

Ouderdelegatie:

Scouts:

Mijn naam is Bianca Brons, getrouwd met Peter en moeder van Anniek en Elwin. We wonen in Zuidhorn en in het dagelijks leven ben ik zelfstandig reisadviseur, een zeer drukke maar veelzijdige en verantwoordelijke baan waar ik veel voldoening uit haal.

Elwin is na een aantal jaren op de wachtlijst te hebben gestaan, eind september 2023 eindelijk gestart als scout! Ook onze dochter heeft inmiddels interesse getoond voor de Explorers groep, dus wie weet sluit zij zich binnenkort ook aan bij Scouting Hanckema. Het ouder-kind-weekend was allang gepland in oktober 2023, maar tot onze verrassing mochten we nog mee. Dit was een super kennismaking, we hebben een erg leuk weekend gehad samen! Koert-Wiebe en Wendy kwamen kort daarna op huisbezoek om nog wat meer te vertellen over scouting en verder kennis te maken. Ook werd ik toen gevraagd om oudervertegenwoordiger voor de scouts te worden, aangezien hier nog geen invulling voor was.

In deze functie van oudervertegenwoordiger ben ik voor jullie als ouders het eerste aanspreekpunt als jij of je kind problemen ervaart bij de opkomsten van scouting. Denk hierbij aan klachten/opmerkingen/tips/verbeterpunten die je niet rechtstreeks aan het de leiding/bestuur wilt/kunt/durft te melden.

Je kunt me aanspreken bij de opkomsten, bellen of mailen en dan breng ik je punten graag ter sprake tijdens de groepsraad vergaderingen. Samen komen we er altijd uit!

Bianca Brons: 0627853778 – biancabrons79@gmail.com

We zijn nog opzoek naar  een ouderdelegatie bij de welpen en explorers binnen onze vereniging. Mocht je interesse hebben in een van deze functies, neem dan contact met ons op.