volg ons
deel deze pagina

Wij zijn een enthousiaste groep mensen uit Zuidhorn en omgeving...

...die kinderen leuke en uitdagende activiteiten aan willen bieden. Met elkaar bedenken we wekelijks een spannend, leerzaam of gezellig avontuur om samen te beleven. 

Op 29 juni 2019 is bij ons de scouting vlag gehesen. De dag dat Buitenactiviteiten Hanckema, Scouting Hanckema werd. 

Vanaf deze dag dragen wij ook onze groepsdas. Een blauwe das met rode rand en 3 gele sterren op de punt. Samengesteld aan de hand van het oude wapen van Zuidhorn. De naam van onze scoutinggroep is afgeleid van de Borg die in het verleden in Zuidhorn gestaan heeft. 

Naast onze wekelijkse opkomsten, gaan we twee tot drie keer per jaar op kamp. Dit gebeurt in het najaar, voorjaar en de eerste week van de zomervakantie.

Scouting Hanckema hecht waarde aan tradities, zoals het openen en sluiten van onze opkomsten met vlag hijsen, voordragen van de wet en het dragen van een uniform.

Al met al staat Scouting Hanckema midden in de maatschappij en vinden wij het belangrijk om iedereen in zijn waarde te laten zonder een vooroordeel te hebben.

Binnen Scouting worden groepen jeudleden speltakken genoemd. Meer informatie over speltakken vind je hier.

Meer informatie over scouting in het algemeen vind je op de website van Scouting Nederland

Vrijwilligers zijn altijd welkom

Voor een Scoutingvereniging zijn vrijwilligers erg belangrijk.

Ben je 17 jaar of ouder, en lijkt het je leuk om je bij ons team te voegen neem dan contact met ons op om kennis te maken en een keer te komen kijken.

Curriculum Vitae

En wist je dat scouting ook nog eens goed staat op je CV?

Bij Scouting ontwikkel je je sociale vaardigheden en leer je verantwoordelijkheid te dragen over een groep kinderen. Ook leer je om goed samen te werken en anderen te motiveren.

Dit is absoluut het vermelden waard!