volg ons
deel deze pagina

Activiteiten

Wij bieden leuke afwisselende activiteiten waarbij kinderen uit worden gedaagd en zich persoonlijk ontwikkelen.
De activiteiten zullen uit hoofdzakelijk buitenactiviteiten bestaan, zoals:
 
  • het bouwen van vlotten
  • leren omgaan met vuur
  • het bouwen en nemen van hindernisbanen
  • kamperen
  • knutselen
  • koken op vuur
  • wandeltochten (hikes)
  • droppings
  • routetechnieken aanleren
  • natuureducatie

Ons motto is: "Alles doen we samen".  Samen leren, samen spelen, samen uitvinden, samen groeien vinden wij belangrijk in de ontwikkeling van ieder kind.

Bekijk hier de actuele informatie brief aangaande de opkomsten van de welpen en de scouts.

Speltakken

Binnen onze vereniging hebben wij verschillende speltakken. Op dit moment hebben wij groepen in de leeftijden van:

7-11 jaar

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen tijdens opkomsten en kampen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen.

De verschillende activiteitengebieden zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts.

Leiding binnen een welpenhorde dragen de namen van de dieren uit het jungleboek thema.

Voor deze speltak is er op het moment een wachtlijst. De verwachting is dat er niet eerder ruimte voor nieuwe leden is in het seizoen 2024-2025.

11-15 jaar

Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer koken op je eigen kampvuurtje, ga op zomerkamp en ontdek de wereld om je heen!

Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen.

Voor deze speltak is er op het moment een wachtlijst. De verwachting is dat er niet eerder ruimte voor nieuwe leden is in het seizoen 2024-2025.

 

15-18 jaar

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden 'explorers' genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiƫn van hun speltak en verdiepen zich in verschillende vaardigheden.

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig.

Spreekt je dit aan, en lijkt het je leuk om een keer mee te draaien? Meldt je dan met het "proefdraai formulier" op de website

 

18-100 jaar (ouder mag natuurlijk ook)

Plusscouts (Stam) binnen Scouting Hanckema zijn leden die het na hun achttiende nog leuk vinden om bij Scouting te blijven/zijn. Eens per kwartaal zal gezamenlijk een opkomst georganiseerd worden met daarna een gezellig samenzijn. Ook zal een plusscout zich inzetten voor de groep. 

Spreekt je dit aan, en lijkt het je leuk om een keer mee te draaien? Meldt je dan met het "proefdraai formulier" op de website

 

In de toekomst zouden wij ook graag plaats bieden voor de volgende leeftijdsgroep:

5-7 jaar

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen.